موشک‌های تاروس به اوکراین نخواهد رفت ادعای رسانه صهیونیستی: اکثر مسئولان اسرائیلی موافق توافق مبادله اسرا هستند ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد شلیک ۳۰ موشک به پایگاه میرون اسرائیل توسط حزب الله لبنان + فیلم (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) نتانیاهو از صدور حکم بازداشتش وحشت زده است خودروی یک وزیر صهیونیست واژگون شد + فیلم زلنسکی: حداقل به هفت سامانه دفاع هوایی نیاز داریم حزب الله قادر است الجلیل را محو کند عربستان، اولین مقصد «بلینکن» رسانه عبری: عملیات رفح یک اشتباه است شیخ نعیم قاسم: جنگ باعث بازگشت شهرک نشینان نخواهد شد مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست مخبر: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است تحولات «غزه»، محور سفر وزیر خارجه ترکیه به ریاض روسیه: تمام رزمایش‌های ناتو را از نزدیک زیر نظر داریم لاپید: همه مقامات مسوول در زمان عملیات طوفان الاقصی باید استعفا دهند تظاهرات هزاران شهرک‌نشین علیه نتانیاهو در تل‌آویو ۲۷ فلسطینی در حمله به منازل فلسطینیان نوار غزه به شهادت رسیدند رسانه عبری: ویدئوی حماس زنده بودن ۲ اسیر در غزه را ثابت کرد حمله ترکیبی حزب‌الله به مقر فرماندهی نظامی صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی
سرخط خبرها

خطیب‌زاده: آمریکا پاسخ‌های مورد انتظار را نداد| گزارش آژانس منصفانه نیست| زمان دور ششم گفت‌وگو با سعودی‌ها مشخص نیست

  • کد خبر: ۱۱۰۷۷۴
  • ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۲
خطیب‌زاده: آمریکا پاسخ‌های مورد انتظار را نداد| گزارش آژانس منصفانه نیست| زمان دور ششم گفت‌وگو با سعودی‌ها مشخص نیست
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان این‌که ایران در مسیر رفت و برگشت پیام‌ها با آمریکا ابتکارات خود را ارائه کرده است، گفت: متاسفانه آمریکا پاسخ‌های مورد انتظار را نداده است.

به گزارش شهرآرانیوز، سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (سه‌شنبه) دهم خرداد ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران ضمن تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.

‌‌خطیب‌زاده در پاسخ به سؤالی درخصوص فعالیت های دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در روزهای اخیر و پیام آن؛ افزود: سیاست خارجی دولت در حوزه همسایگی با تمرکز خاصی در چند ماه گذشته پیگیری شده و ثمرات این تحرکات در سطوح مختلف در سفر سران و روسای کشورها دیده و چیده می‌شود. در سفر مهم رئیس جمهور کشورمان به عمان حوزه‌ای از همکاری‌ها ورق خورد که سال‌ها معطل مانده بود. 13سند در سفر امضا شد. در حوزه حمل و نقل و ترانزیت، انرژی و مراودات تجاری و مسائل سرمایه‌گذاری توافقات بسیار خوبی شد. در حوزه مراودات اقتصادی بسیاری از پروژه‌ها و ابتکارات به اسناد لازم الاجرا تبدیل شد و امیدواریم با اجرای آن ورق خوردن روابطمان به سمت ارتقا و گسترش روابط با عمان را شاهد باشیم. سلطان عمان میزبانی شایسته‌ای از رئیس جمهوری ایران داشتند.

وی خاطرنشان کرد: دیروز در پی برنامه ریزی‌های فشرده سفر رئیس جمهور تاجیکستان را داشتیم و سفر و ملاقات‌های عالی بود و ۱۷ سند در حوزه‌های مختلف بین دو کشور امضا شد، لذا کانون توجهی که سیاست خارجی دولت بر منطقه قرار داده در این سفرها به منصه ظهور رسیده و اراده ایران بر ادامه این مسیر است.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه درخصوص اظهارات رابرت مالی مبنی بر این‌که شانس رسیدن به توافق در حد پایین است؛ گفت: اظهاراتی که برخی مقامات آمریکایی با طراحی و یا پاسخ به پویایی‌های داخلی خود مطرح می‌کنند ملاک ما برای اظهارنظر نیست. اصولاً در حوزه مذاکرات وین کنش ما کاملا روشن است و واکنشی به اظهاراتی که با مصارف داخلی بیان می‌شود نداریم.

وی تصریح کرد: آنچه برای ما مهم است پیام‌هایی است که از مجاری مرسوم بین ما و آمریکا در حال رفت و برگشت است و ایران در آن مسیر ابتکارات خود را ارائه کرده است. رفت و برگشت‌هایی بوده، البته متأسفانه ایالات متحده تا کنون پاسخ‌های مورد انتظار را نداده است. اگر آمریکا از تذبذب در رفتار فاصله بگیرد و تصمیم سیاسی را بگیرد و اعلام کند، قطعاً بن‌بستی نه تنها وجود ندارد، بلکه می‌توان گفت درصد باقیمانده از توافق را نهایی کرد.

خطیب‌زاده ادامه داد: الان مکث در گفت‌وگوها به دلیل بی‌پاسخ گذاشتن ابتکاراتی است که ایران و اروپا دادند و باید ببینیم چه زمانی ایالات متحده می‌خواهد تصمیم خود را اعلام کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در ادامه این نشست خبری درخصوص گزارش اخیر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اظهار داشت: متأسفانه این گزارش بازتاب‌دهنده واقعیت گفت‌وگوهای ایران و آژانس نیست. بعد از توافقی که بین ایران و آژانس در تهران انجام شد به صورت مکتوب ایران پاسخ‌هایی را به آژانس داشت و چند دور مفصل نشست حضوری برگزار شد که پاسخ‌های فنی و ارائه مستندات از سوی ایران صورت بگیرد.

وی افزود: متأسفانه آنچه در این گزارش دیده می شود چیز جدیدی نیست و همانی است که گروسی در پارلمان اروپا پیش از دور سوم گفت‌وگوهای ایران و آژانس به صورت شتاب‌زده اعلام کرد. این گزارش از همان موقع و حتی قبل از نشست سوم ایران و آژانس جمع بندی شده بود و به نظر می‌رسد شتاب زدگی در این جمع بندی وجود دارد. گزارش منصفانه و متوازن نیست و بیم این می‌رود فشار صهیونیست‌ها و برخی کنشگرها باعث شده مسیر گزارش معمول آژانس از فضای فنی به سیاسی منتقل شود و انتظار ما این است که این مسیر اصلاح شود.

خطیب‌زاده در پاسخ به سئوالی درخصوص ادامه مذاکرات با عربستان ابراز داشت: دور ششم گفت وگوها با سعودی زمانش معلوم نشده و باید ببینیم توافقات صورت گرفته در چه سمت و سویی حرکت می‌کند. در حوزه حج توافقات عملی شده و امیدواریم حج آرامی را حجاج ما داشته باشند و وزارت خارجه به همراه نهادهای ذیربط تمام تلاش‌های خود را به رغم ضیق وقت کرده که با همکاری از بخش‌های مختلف عربستان بتوانیم حج آرام و مطبوعی را برای حجاج خود فراهم بیاوریم. باید ببینیم در حوزه‌های دیگر توافق چگونه پیش می‌رویم و بعد درباره آن صحبت می‌کنیم.

وی در خصوص خارج‌کردن سپاه از لیست تحریمی گفت: آنچه در رسانه‌های آمریکایی و غربی با طراحی گفته می‌شود از تاکتیک‌های قدیمی است و موضوع جدیدی نیست. آن‌چه بین ایران و آمریکا در حال مذاکره است موضوعاتی است که مرتبط با چرخه انتفاع اقتصادی ایران و باز کردن همه اجزای فشار حداکثری آمریکاست.

خطیب‌زاده افزود: در موضوع FTO برجسته‌سازی از سوی رژیم صهیونیستی و برخی رسانه‌های آمریکایی صورت گرفت و از آن زمان پاسخ ما روشن بوده که فروکاستن موضوعات به این مورد، موضع ایران نیست. برای ما آنچه نهایت این توافق باید به دست بیاورد انتفاع اقتصادی قطعی مردم ایران است.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره توقیف نفتکش‌های یونانی در آب‌های خلیج فارس اظهار داشت: به دولت یونان توصیه می‌کنم به جای هیاهوها از مسیر قانونی و قضایی اقدام کرده و وکیل بگیرد و ما به عنوان وزارت خارجه کمک می‌کنیم که بتواند مسیر قضایی را پیگیری کند. من از همینجا اعلام می کنم خدمه کشتی در وضعیت خوبی هستند و تلفن‌ها و ارتباط خود را با خانواده دارند و هیچ نگرانی درباره آن‌ها نیست.

وی خاطرنشان کرد: آن وقتی که کشتی ما به صورت غیرقانونی ضبط شد، تلاش کردیم تمامی مجرای دیپلماتیک را به صورت فشرده فعال کنیم و وزیر خارجه ما با همتای یونانی تلفنی صحبت کرد و تلاش شد این مسئله حل شود، ولی متأسفانه دولت یونان نشان داد دستور طرف ثالث برای آن مهمتر بود. باید توجه کنند آمریکا خیرخواه روابط ایران و یونان نیست. روابط ما محترمانه بوده و باید در همین بستر ادامه یابد.

خطیب‌زاده درخصوص آتش بس در یمن خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران به‌صورت ویژه تلاش می‌کند که شاهد ادامه آتش‌بس در یمن و رفع محاصره باشیم. دکتر امیرعبداللهیان و نماینده ویژه وزیر امور خارجه در امور یمن با مقامات مختلف مرتبط صحبت کردند و گفت‌وگوی وزیر امور خارجه با گوترش و بورل بخش عمده‌اش معطوف به یمن بود. کشورهای ائتلاف بیش از این نمی توانند این مسیر را تحمیل کنند، وضعیت مردم یمن به تراژدی تلخ تبدیل شده و امیدواریم شاهد ادامه آتش بس، رفع محاصره و گفت وگوهای یمنی – یمنی و دولت فراگیر در یمن باشیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه پیرامون پیشنهاد ایران برای توافق بین اوکراین و روسیه گفت: جمهوری اسلامی ایران چند دور با وزرای خارجه روسیه و اوکراین صحبت کرده است و قبلا در سفر دکتر امیرعبداللهیان به مسکو پیام وزیر خارجه اوکراین تحویل لاوروف شد.

وی اضافه کرد: ما آمادگی خود را برای تسهیل گفت‌وگوها اعلام کردیم و مسکو نظراتی دارد که کیف آمادگی مذاکرات را ندارد و اوکراین هم نظراتی دارد که روسیه مذاکرات را در راستای پایان جنگ ادامه نمی‌دهد. ما تلاش کردیم بدون این‌که داوری کنیم با توجه به روابط خوب‌مان تسهیل‌گری کنیم و هر زمان دو طرف آمادگی داشته باشند از این اتهام‌زنی دست بردارند در تهران میزبان گفت‌وگو باشیم.

خطیب‌زاده در ادامه این نشست خبری در خصوص اظهارات بلینکن در محکومیت توقیف کشتی یونانی اظهار داشت: البته ایالات متحده فرار به جلو می‌کند و بلینکن فکر می‌کند مردم دنیا و ایران متوجه سرکشی‌های آمریکا نیستند. بزرگ‌ترین برهم زننده تجارت آزاد و قواعد معمول در حوزه‌ بانکی، سرمایه گذاری و مراودات، ایالات متحده است. ایالات متحده با ابزارسازی از دلار، می خواهد در تمامی شئون اقتصاد بین الملل دخالت کند. بلینکن باید بداند وقت و فصل این گذشته که کشورش به تنهایی بر دنیا قواعد داخلی خود را بار کند. کشورها کنشگر هستند و از منافع خود دفاع می‌کنند. آمریکا باید بداند پاسخ از سوی کشورهای مستقل گرفته می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->